Mooie voorbeelden

Door en vanuit diaconale platformen worden er veel mooie initiatieven ontplooid. We laten er hier een paar zien. Later volgen er meer. 
Heeft u ook een mooi voorbeeld? Laat het ons weten! Stuur ons een bericht via het contactformulier.

Samen leren

Hier komen binnenkort voorbeelden van ‘samen leren’.

Samen doen

Diaconaal loket
Het Diaconaal Loket Veenendaal is opgericht in samenwerking met de diaconieën van kerken in Veenendaal en heeft de steun van de burgerlijke gemeente. Het loket werkt met vrijwilligers uit de kerken. Iedereen die zoekt naar hulp kan er terecht voor de beste match. Het kost niets en je vindt er echt menselijk contact en hele goede hulp. Kijk voor meer informatie op www.diaconaalloketveenendaal.nl.
Rotterdam Dorst 
Rotterdam Dorst is een diaconaal platform in Rotterdam Noord. Wij geloven in een stad waar mensen gezien, gehoord en in hun kracht gezet worden. Waar er ruimte is voor hoop, liefde en gelijkwaardigheid.
Straatpastoraat Leeuwarden

Eén van de activiteiten die voortgekomen zijn uit het Diaconaal Platform Leeuwarden is het project Straatpastoraat. Hoe is het ontstaan en welke vervolgstappen zijn gezet?
Lees meer

Burennetwerk Gouda

In het Diaconaal Platform Gouda, waar tien Goudse kerken zijn vertegenwoordigd, kwam de vraag op hoe de Goudse kerken zich kunnen inzetten in een veranderende samenleving. Eén van de initiatieven die ontstond was het Burennetwerk Gouda. 

Lees meer

Diaconale presentie in Lelystad

Maak kennis met het zeer succesvolle Interkerkelijk Diaconaal Overleg Lelystad. Directeur Veerle Rooze vertelt er over in een interview.
Lees meer

 

Samen spreken

Hier komen binnenkort voorbeelden van ‘samen spreken’.